COSMOS-BLOGSPOT―
                           │ ΕΛΛΑΔΑ
                                   ΤΑΞΙΔΙΑ

ΑΡΜΥΡΙΧΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΟΛΙΣ 2,5 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η παραλία βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό όρμο, έχει γαλάζια αιγαιοπελαγίτικα νερά, σπηλιές και επιβλητικούς βράχους!


Τρί 16 Απρ 2024 │ 17:48 

     Τα Μεσοχώρια είναι ημιορεινό χωριό της νότιας Εύβοιας στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και βρίσκονται στα βόρεια της περιοχής των Στύρων, σε υψόμετρο 171 μέτρων.
     Απέχουν 77 χιλιόμετρα Α.│ΝΑ. από τη Χαλκίδα και 51 χιλιόμετρα ΒΔ. από την Κάρυστο (έδρα του δήμου).
     Αναφέρονται επίσημα, μετά την ενσωμάτωση της Εύβοιας, το 1835 να προσαρτάται στον τότε δήμο Στυρέων και το 1912 στο ΦΕΚ 245Α - 16/08/1912 να ορίζεται έδρα της ομώνυμης κοινότητας.
     Σύμφωνα με το πρόγραμμα ❝Καλλικράτης❞, μαζί με τους Ραπταίους και τους Τσακαίους αποτελούν την τοπική κοινότητα Μεσοχωρίων που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Στυρέων του Δήμου Καρύστου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ως κοινότητα έχει συνολικό πληθυσμό 324 κατοίκους, ενώ ως ξεχωριστός οικισμός 198.

     Κοντά στο χωριό, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιόμετρα και τα παράλια του Αιγαίου πελάγους είναι η παραλία «Αρμυρίχι» (Α.│ ΒΑ) με χαρακτηριστικά κατάλευκα βότσαλα και παχιά άμμο η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό της περιοχής τους θερινούς μήνες. 

Αρμυρίχι, η αμμουδιά στην Εύβοια με τις ιδιωτικές παραλίες

     Αναμφισβήτητα η παραλία Αρμυρίχι στα Μεσοχώρια της Καρύστου είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας. Βότσαλο, γαλανά νερά, σπηλιές και πανέμορφοι βράχοι από τις δύο πλευρές που την προστατεύουν από τους ανέμους. Το μειονέκτημα της είναι η ομορφιά της και η σχετικά μικρή έκταση της που δημιουργούν - κυρίως τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού - το αδιαχώρητο και δυσκολίες στη στάθμευση.
     Ο φυσικός όρμος στον οποίο βρίσκεται η αγαιοπελαγίτικη παραλία Αρμύριχι, την προστατεύει από τους ανέμους και δημιουργεί ένα πανέμορφο σκηνικό. Βότσαλο και χονδρή άμμος στην ακτή, λευκό βοτσαλάκι, άμμος αλλά και εντυπωσιακοί βράχοι στον βυθό.
     Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα όπως και οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου. Στην δεξιά πλευρά και στα βράχια, δύο σπηλιές δημιουργούν δύο ξεχωριστές μίνι παραλίες με φυσική σκίαση. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσα από το νερό αλλά μπορείτε να περπατήσετε μέχρι εκεί - στην άκρη είναι σχετικά ρηχά - ώστε να μεταφέρετε τα πράγματα σας. Συνήθως βέβαια και οι δύο αυτές σπηλιές είναι κατειλημμένες.

     Αγαπημένη παραλία των κατασκηνωτών από παλιά ενώ και σήμερα αρκετοί επιλέγουν να στήσουν την σκηνή τους εκεί παρόλο που ο αριθμός τους έχει μειωθεί αρκετά.
     Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε και θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα ενώ στα δύο μαγαζιά ακριβώς πάνω από την παραλία μπορείτε να προμηθευτείτε καφέδες, αναψυκτικά και σνακ.
Τι θα φάτε
     Υπάρχουν δύο ταβερνάκια πάνω από την παραλία όπου μπορείτε να γευτείτε από κρεατικά μέχρι ψάρι. Το ένα από αυτά μοιάζει περισσότερο με καντίνα αλλά δεν υστερεί σε τίποτα αφού μπορείτε να βρείτε από χοιρινά σουβλάκια μέχρι και μαγειρευτά. Μη ξεχάσετε να δοκιμάστε το χειροποίητο τηγανόψωμο.
     Ταβέρνες θα βρείτε και στο Μεσοχώρι αλλά και στην διπλανή παραλία του Λιμνιώνα.
Πως θα πάτε
     Από Χαλκίδα η παραλία Αρμυρίχι Μεσοχωρίου απέχει 85 χιλιόμετρα και υπολογίστε περίπου 1.5 ώρα με το αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι άσφαλτος μέχρι την παραλία. Κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια, περνάτε το Αλιβέρι και στα Λέπουρα κάνετε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα προς Κάρυστο. Αφού περάσετε την πινακίδα για Ζάρακες θα δείτε μετά από λίγο πινακίδα δεξιά προς Μεσοχώρια. Περνάτε μέσα από το χωριό ακολουθώντας τις πινακίδες προς παραλία. Θα βρεθείτε σε μία διχάλα όπου ένας δρόμος οδηγεί στην παραλία Αρμυρίχι και ο άλλος στην διπλανή παραλία του Λιμνιώνα.
     Ακριβώς πάνω από την παραλία υπάρχει χώρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας, αλλά τα Σαββατοκύριακα και ανάλογα με την ώρα που θα φτάσετε στην παραλία πιθανόν να είναι κατειλημμένος. Αν δείτε κατηφορίζοντας στην δεξιά πλευρά του δρόμου αυτοκίνητα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στην παραλία.

  • Στην παραλία Αρμυρίχι δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα. Για τη διαμονή σας μπορείτε να κοιτάξετε στον Αλμυροπόταμο για ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα (20 λεπτά οδικώς) μακριά. Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην νότια Εύβοια και στη γύρω περιοχή.
Αντρέας Λεοντίου - Ερμού 4, Θεσσαλονίκη 546 25
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2024
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε