― COSMOS-BLOGSPOT 

                 │ΕΙΔΗΣΕΙΣ

                       ΕΛΛΑΔΑ

❝ΕΦΥΓΕ❞ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ


Κυρ 7 Απρ 2024 │ 09:03  

Θρήνος στην οικογένεια της ομάδας της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, του ΠΑΟΚ, αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ανέστης Αφεντουλίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Ανέστης Αφεντουλίδης γεννήθηκε το 1941 στη Μεσοποταμία Καστοριάς. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα της γενέτειρας του, Αστραπή Μεσοποταμίας και στην ηλικία των 11 ετών μεταπήδησε στην Ορεστιάδα Καστοριάς.

Το 1962 μεταπήδησε στον ΑΡΗ Καστοριάς, που μετά την συγχώνευση ονομάστηκε Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

     Ο Ανέστης Αφεντουλίδης υπήρξε ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα της Καστοριάς, ίσως και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην ομάδα. Ένας χαρισματικός αριστερός εξτρέμ παγκοσμίου κλάσεως.

     Το 1965 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου έκανε την εμφάνισή του στην Α΄ Εθνική και αγωνίστηκε με επιτυχία για 5 χρόνια σημειώνοντας 158 συμμετοχές και 58 τέρματα συνολικά.

     Ο εκλιπών αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1965 ως το 1970. Επέστρεψε στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ το καλοκαίρι του 1970 και συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της Καστοριάς στην Α' Εθνική την περίοδο 1973-1974.

     Αγωνίστηκε 2 ακόμη χρόνια στην Α' εθνική και το 1976 σταμάτησε οριστικά το ποδόσφαιρο. Συνολικά με την Καστοριά είχε 206 συμμετοχές και πέτυχε 107 τέρματα.

     «H ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του Ανέστη Αφεντουλίδη.

     Ο Ανέστης Αφεντουλίδης υπήρξε μέλος της γενιάς που έβαλε τα θεμέλια για την δημιουργία της μεγάλης ομάδας και υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον σύλλογο.

     Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», έγραψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανάρτησή της. 

     Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και ώρα 12:30, στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης στη Μεσοποταμία Καστοριάς.

     Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Πηγές : www.ertsports.grwww.amna.grwww.svouranews.gr  https://fouit.gr/  

Αντρέας Λεοντίου - Ερμού 4, Θεσσαλονίκη 546 25
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2024
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε